
Südlü boranılı plov
Proses: • Balqabaqlar soyulub kub doğranılır; • Uzun düyü nişastası çıxana qədər yuyulur. Qazanın altına ərinmiş kərə yağı əlavə edib düyü səpilir, üzərindən balqabaq düzülür. Bu proses balqabaq və düyü bitənə qədər təkrarlanır; • İlıq süddə ilıq su, duz və şəkər əlavə edib plovun üzərinə tökülür. Qazın üzərində orta atəşdə qaynadılır. Suyu quruyana yaxın üzərinə təkrar kərə yağı tökülüb vam odda dəmirin üzərində 1 saat dəmə qoyulur; • Duzlu balığın pulları çıxarılır, qarnı yarılır və içi təmizlənir. Yaxşı yuyulub sulanmış yağlı kağızda hər iki üzü 15 dəqiqə bişirilir. Plov süfrəyə verildikdə duzlu balıq ilə verilir.
1 saat 15 dəqiqə
Ингредиенты:
Uzun düyü
3 stəkan
Balqabaq
Zövqə uyğun
Süd
2 stəkan
Su
2 stəkan
Duz
1 yemək qaşığı
Şəkər tozu
1 yemək qaşığı
Kərə yağı
180 qr
Duzlu xəşəm balığı
1 ədəd